Het ontwerp van de bovenverdieping van deze nieuwbouwwoning was in eerste instantie niet ideaal. De ruimtes waren niet zo groot en het geheel oogde erg hokkerig. Door de muren van de badkamer weg te laten, ontstond een ruime kamer van ruim 17 m2, waarin slapen en persoonlijke verzorging prima gecombineerd konden worden. Zo ontstond een badkamer in de slaapkamer.

Van houtstructuur vloertegels tot toiletbril die geruisloos sluit

Om te voorkomen dat de slaapkamer annex badkamer een kille ruimte zou worden, koos deze familie voor een tegelvloer met houtstructuur van Xclusive. Bij de douche en het toilet werden de muren voorzien van wandtegels voor extra schoonmaakgemak en de rest van de ruimte werd gestuukt. Het design toilet van Catalano is gecombineerd met het Geberit DuoFresh inbouwreservoir en bijbehorende Sigma bedieningspaneel. In het Geberit inbouwreservoir is een milieuvriendelijk geurzuiveringssysteem geïntegreerd, dat de lucht zuivert en weer vrijgeeft in de ruimte. De toiletzitting bevat de softclose-techniek, waardoor de toiletbril geruisloos sluit. Door zijn vormgeving (diepe wastafel) heeft de stijlvolle Catalano wastafel het voordeel dat het minimaal spettert bij het handenwassen of tandenpoetsen. De Hansgrohe wastafelkraan is bijzonder en opvallend, maar tijdloos in design.

Een gesloten douchecabine voor extra comfort

De douche is met een maatwerk douchewand en muurtje afgesloten, zodat al het water in de douche blijft en via de brede douchegoot snel kan weglopen. Daarnaast blijft daardoor ook de warmte behouden in de doucheruimte, waardoor het comfortabel douchen is onder de Hansgrohe showerpipe douchecombinatie.

Goede badkamer ventilatie een must

Wanneer een badkamer gecombineerd wordt met een slaapkamer verdient de ventilatie extra aandacht, omdat slapen in een vochtige ruimte niet prettig is. Sanidrõme heeft gezorgd voor een goed ventilatiesysteem, mede ter voorkoming van schimmelvorming. Nu geniet deze familie dagelijks van de oplossing die Sanidrõme voor hen bedacht heeft. “Het is zalig om direct uit bed de douche in te stappen.”

Door de cookies te accepteren of gebruik te blijven maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.