Dornbracht introduceert een innovatieve toepassing van water in de badkamer: Aquapressure. Met behulp van de nieuwe Dornbracht massagedouches WaterFan en WaterCurve worden stijve spieren en acupunctuurpunten gemasseerd en meridianen selectief gestimuleerd. Zo kunt u thuis genieten van dagelijkse watermassages, die tegelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Wat is Aquapressure?

LifeSpa 29 kleinAquapressure bouwt voort op de principes van de acupressuur uit de traditionele Chinese geneeskunde. Terwijl bij acupressuur de stimulatie wordt opgewekt door druk te zetten met de vingertoppen, de palm van de hand of de elleboog, wordt het effect bij aquapressure met behulp van water bereikt. De druk van het water op de relevante drukpunten en meridianen zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en de spieren, vooral in combinatie met warmte. De Aquapressure is daarom uitermate geschikt tegen stijfheid, eenvoudigweg terwijl we douchen. 

Dornbracht WaterFan en WaterCurve massagedouches

Om effectief en comfortabel van Aquapressure in de eigen badkamer te genieten, heeft Dornbracht de WaterFan en WaterCurve massagedouches ontwikkeld. Terwijl WaterCurve de zone rond de nek en schouders behandelt, zorgt WaterFan voor een massage ter hoogte van de borstwervels (WaterFan vertical) en de lendenwervels (WaterFan horizontal). De in de hoogte verstelbare massagedouches kunnen flexibel op de lichaamsgrootte worden afgesteld. WaterFan en WaterCurve onderscheiden zich door hun bijzondere straal die uitwaaiert in een nevel van kleine waterdeeltjes. Dit zorgt voor een intensief massage-effect en is tegelijkertijd zacht en aangenaam voor de huid. De waterdruk kan variabel worden ingesteld en afgestemd om het gewenste effect te bereiken. Hoge druk werkt kalmerend en leidt af, terwijl matige druk een versterkend en activerend effect heeft. De veranderende drukintensiteit zorgt dan weer voor balans.

Watermassages met een druk op de knop

LifeSpa 09 kleinDornbracht WaterFan en Dornbracht WaterCurve zijn als analoge en digitale oplossing mogelijk. In combinatie met de elektronisch gestuurde systeemoplossing van Dornbracht, de Vertical Shower, kunt u uit drie vooraf ingestelde waterprogramma’s kiezen. In de vijf tot zes minuten durende programma's worden waterdruk en temperatuur optimaal op elkaar afgestemd:

  • Energizing geeft nieuwe levensenergie: een krachtige watermassage, die het lichaam en de geest zichtbaar revitaliseert, versterkt en regenereert.
  • De-Stressing ontspant, kalmeert en ondersteunt het geestelijk loslaten na een vermoeiende dag.
  • Balancing herstelt de innerlijke balans. Het samenspel van sterke en zachte massagestralen, evenals de wisselende temperatuur, brengen de zintuigen in harmonie en het lichaam en de geest in balans.

Bent u geïnteresseerd in een Dornbracht massagedouche? Bekijk dan hier de brochure of vraag ernaar bij uw Sanidrõme badkamerspecialist

Publicatiedatum: 1 april 2018