Sunshower

Sunshower health & wellbeing

Zonlicht is belangrijk voor uw gezondheid, mits goed gedoseerd. Sunshower zorgt daarvoor. Met een juiste, lage dosis UV-licht stimuleert de Sunshower het lichaam om de zo belangrijke vitamine D aan te maken. Het resultaat? U voelt zich energieker en krijgt een gezonde kleur. Sunshower maakt gebruik van lampen die een lage, verantwoorde en veilige hoeveelheid UV afgeven. Want uw gezondheid heeft natuurlijk de hoogste prioriteit! Het warme infraroodlicht van de Sunshower in uw badkamer ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verzacht pijnlijke spieren. De Sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes, waardoor u de Sunshower kunt gebruiken tijdens uw douchemoment.

{{sanidrome:gallery id=1 type=2}}

Het positieve effect van Sunshower op uw gezondheid

 • Infraroodstraling werkt diep door in de huid, wat leidt tot een fijne warmte en daarmee een gevoel van ontspanning
 • Infraroodstraling vermindert rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert de doorbloeding
 • Door de warmte van de infraroodstraling verwijden de poriën zich, wat resulteert in een mooiere huid
 • Sunshower geeft een veilige, gezonde dosis UV-licht
 • UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat de opname van calcium en de ontwikkeling van spierfuncties verbeterd
 • UV-licht werkt als lichttherapie en werkt daarmee ontstekingsremmend
 • UV-licht geeft u meer energie en een gezonde tint
 • U gebruikt Sunshower, terwijl u doucht

{{sanidrome:gallery id=2 type=2}}

Wat is het belang van Vitamine D?

Onder invloed van UV-licht maakt de huid vitamine D aan. Dit is de enige vitamine die het lichaam zelf produceert. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat regelmatige blootstelling aan een lage dosis UV-licht het vitamine D-niveau op peil houdt. Vitamine D speelt een belangrijke rol in uw immuunsysteem en zorgt ervoor dat u gezond en energiek blijft. Daarnaast zorgt vitamine D ook voor sterke botten. Regelmatig gebruik van de Sunshower in de wintermaanden verdubbelt het vitamine D-gehalte en houdt het op een gezond, zomers niveau. Hierdoor voorkomt u een winterdip of winterdepressie door Vitamine D tekort.

Welke verschillende Sunshowers zijn er?

De Sunshower is leverbaar in zes uitvoeringen:

 • Sunshower Deluxe: een “full body” inbouwapparaat met UV- én infraroodfunctie. Voorzien van vijf infraroodlampen, verkrijgbaar in het zwart of wit.
 • Sunshower Combi: een "full body" opbouwapparaat met UV- én infraroodfunctie. Voorzien van vier infraroodlampen, elegant in de hoek te plaatsen als zwevend element. Verkrijgbaar in het zwart of wit.
 • Sunshower Solo: een "full body" opbouwapparaat met twee korte golf infraroodlampen. Iets kleiner dan Sunshower Combi, elegant in de hoek te plaatsen als zwevend element. Verkrijgbaar in het zwart of wit.
 • Sunshower Pure: een "half body" inbouwapparaat met één korte golf infraroodlamp voor nek & rug. Verkrijgbaar in het zwart of wit.
 • Sunshower Pure XL: een "half body" inbouwapparaat met twee korte golf infraroodlampen voor nek tot knieën. Verkrijgbaar in het zwart of wit.
 • Sunshower Duo: een "full body" inbouwapparaat bestaande uit twee modellen, waardoor naast de rug bijvoorbeeld ook de beenspieren worden behandeld. Dit ten opzichte van de Sunshower Pure, waarbij slechts de helft van het lichaam behandeld wordt. Beide modellen hebben één korte golf infraroodlamp.

Bekijk samen met één van onze badkamerexperts wat voor u het beste Sunshower model is.

{{sanidrome:gallery id=3 type=3}}

Ontdek het effect van Sunshower bij Sanidrõme Bruins!

Kennismaken met de Sunshower? Sanidrõme Bruins presenteert altijd één of meer werkende Sunshowers in de showroom. U bent van harte welkom om deze uit te proberen en het effect van Sunshower zelf te ervaren!

Alle Sanidrõme showrooms