Badkamer verbouwen: Stappenplan

Uw badkamer verbouwen doet u met Sanidrõme van Grinsven

Een nieuwe badkamer uitzoeken of uw badkamer renoveren is een leuke uitdaging. Naast een ruime keuze aan stijlen, kleuren, materialen, sanitair en tegels mag u ook de technische aspecten van een badkamerverbouwing niet vergeten. Sanidrõme van Grinsven heeft alles in huis om u daarbij te ontzorgen en regelt alles voor u van A tot Z:

  • Inspiratie opdoen online of in onze showroom
  • Adviesgesprek met een Sanidrõme badkamerexpert
  • Ontwerp in 3D van uw nieuwe badkamer
  • Vakkundige installatie van uw nieuwe badkamer door de eigen vakmensen van Sanidrõme van Grinsven

{{gallery id=1 type=2}}

U begint natuurlijk met oriënteren en inspireren

Een nieuwe badkamer begint natuurlijk met oriënteren. Online via websites en social media, maar ook door badkamershowrooms te bezoeken, magazines en folders te bekijken en familie of vrienden te raadplegen. Laat u inspireren en bekijk onze voorbeeldbadkamers of maak online een moodboard. Een must-have is het Sanidrõme badkamer inspiratiemagazine BadkamerBreed vol met badkamer- en toiletinspiratie, trends, noviteiten en rapportages. Haal hem gratis op in onze showroom of download de online versie.

Om u vast op weg te helpen kunt u zelf aan de slag om een badkamerontwerp te maken, en te spelen met de beschikbare ruimte, met behulp van de online Sanidrõme badkamerplanner.   

Stappenplan: van advies naar genieten in 7 stappen

Om u een goed beeld te geven wat een badkamerrenovatie bij Sanidrõme van Grinsven inhoudt, hebben wij voor u een stappenplan uitgewerkt.

Stap 1: Adviesgesprek en badkamerontwerp

Om meer de diepte in te gaan, maakt u een afspraak met een Sanidrõme badkameradviseur. Zij luisteren naar uw wensen en nemen u mee in alle mogelijkheden om uw droombadkamer te realiseren. Na het adviesgesprek volgt een goed doordacht en creatief 3D badkamerontwerp met een bijbehorende offerte.

{{gallery id=2 type=2}}

Stap 2: Planning badkamer verbouwen

Nadat u akkoord gaat met het badkamerontwerp wordt de overeenkomst gesloten en zal de verbouwing van uw badkamer worden ingepland. Ook zal uw huidige badkamer worden ingemeten om de (technische) tekening nauwkeurig voor te bereiden. Bovendien worden de producten voor u in bestellingen gezet. Gemiddeld genomen duurt een badkamerverbouwing ca. 2,5 tot 3 weken.

Stap 3: Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de vakmannen van Sanidrõme van Grinsven aan de bouw van uw nieuwe badkamer kunnen beginnen, worden eerst de nodige voorbereidingen getroffen. Uw trap en hal worden keurig afgeplakt om beschadiging/vervuiling te voorkomen. Daarna begint het sloopwerk van de oude badkamer. Vervolgens wordt het leidingwerk geïnstalleerd inclusief elektra en ventilatie.

{{gallery id=3 type=2}}

Stap 4: Plaatsen sanitair

Het inbouwreservoir, bad en/of de douchevloer worden geplaatst en ingebouwd. Eventueel worden extra wanden geplaatst.

Stap 5: Tegelwerk en plafond

Wanden en vloer (eventueel voorzien van wand- en/of vloerverwarming ) worden betegeld, waarna het plafond met verlichting wordt gemonteerd. Eventueel worden er nog stucwerkzaamheden verricht. Ook worden kranen en douche geïnstalleerd.

{{gallery id=4 type=2}}

Stap 6: Afmonteren van meubels en sanitair

Het sanitair, badkamermeubel, spiegel(s), verlichting en de ventilatie worden gemonteerd, waarbij het sanitair waar nodig wordt afgekit.

Stap 7: Oplevering van uw nieuwe badkamer

De badkamer wordt opgeruimd en bezemschoon opgeleverd, waarna u eindelijk kunt genieten van uw nieuwe badkamer!

{{gallery id=5 type=2}}

Alle Sanidrõme showrooms